EL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

UV GANDIA VECTOR-02

El Centre Internacional de Gandia (CIG-UV) és un centre singular de la Universitat de València que naix a partir de l’acord de Consell de Govern de 29 d’abril de 2008. El CIG-UV es sustenta sobre distints pilars: la formació, la investigació, la transferència de coneixement i la promoció cultural. El Centre té una oferta formativa diversa, que abasta cursos de postgrau, formació contínua per al desenvolupament professional i cursos d’extensió universitària.
Menció especial mereixen la Universitat d’Estiu de Gandia i la Universitat de les Persones Majors (Unimajors). La Universitat d’Estiu, que compleix enguany 38 edicions, conta amb una oferta formativa i cultural única al País Valencià que combina magistralment la formació, a través de cursos i seminaris, amb les activitats culturals, com taules rodones i actuacions teatrals i musicals. Es celebra tots els anys al mes de juliol; és totalment gratuïta i està orientada tant a la comunitat universitària com a la resta de la ciutadania.
La Universitat de les Persones Majors és altre dels pilars del centre. Actualment són vora 600 les persones majors de 50 anys que passen cada dia per les aules del CIG-UV. Al centre s’imparteix l’itinerari d’Humanitats i Ciències Socials distribuït en sis cursos acadèmics.
A més, des del CIG-UV es busca crear un espai universitari per a l’aprenentatge, el debat i l’intercanvi d’experiències al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, el canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental. En aquest sentit, s’ha consolidat l’espai Aula Planeta que al llarg de tot el curs acull seminaris, cursos, conferències i activitats culturals que busquen facilitar la transició eco-social cap a paradigmes més respectuosos amb les persones i el planeta. En el marc de l’Aula Planeta s’organitza el cicle de conferències de Pensament Ambiental i Acció sobre el Territori, un espai que pretén fomentar el pensament crític i la reflexió sobre l’ecologia i les relacions socio-naturals i abordar les principals problemàtiques, conflictes i reptes als quals s’enfronten hui la comarca de la Safor i els territoris veïns.
El nou Diploma d’Especialització en Canvi Climàtic i Sostenibilitat Ambiental reforça l’oferta formativa del centre, posant-ne el debat mediambiental en un primer pla. Amb aquest postgrau, el CIG-UV es converteix en el primer centre de la Universitat de València en posar en marxa un postgrau dedicat íntegrament a l’estudi, diagnòstic i disseny d’estratègies relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic i les polítiques i mesures de mitigació i adaptació.